Boeuf Bourguignon på mitt vis


Boeuf Bourguignon är nr 1 när det gäller köttgrytor
Passar utmärkt som bjudmat
Har du inte provat så är det dags

 

Ingredienser för 10 personer

Gör så här

 

1,5 kg ca
200 g
200 g
300 g
4 st.
10 dl
3 dl
1 st.
1 st.
1 tsk
1
4 msk


 

Fransyska, innanlår eller högrev
Rimmat sidfläsk
Syltlökar
Championer
Vitlöksklyftor (mosade)
Rödvin (fruktigt)
Vatten
Buljong tärning
Lagerblad
Timjan
Malen peppar
Olja
Maizena redning (brun)
1. Stek fläsket och syltlöken tills det får
--  färg i en stekpanna
2. Skär championerna i fyra delar,
-- bryn delarna därefter i stekpannan
3. Skär köttet i bitar och bryn dessa i
-- oljan i stekpannan
4. Lägg i köttet i en gryta och fyll på med
-- vattnet, buljongtärningen,  vitlöken,
-- kryddorna, rödvinet och mattfettet från
-- stekpannan
5. Låt puttra, efter 40 min lägg i syltlöken,
-- fläsket och championerna och låt puttra
-- tills köttet är mört
6. Red med maizena (brun)
Grytan serveras med kokt potatis