Fiskgratäng på mitt vis
          
Fiskgratängen kan även lagas som laktosfri


Lättlagad fiskgratäng
 

 

Ingredienser för 4 personer

Gör så här

 

800 g
1 st.
2 st.
2 st.
6 dl


1 1/2 msk
 

Torsk file
Mindre purjolök
Tomater
Grönsaksbuljong (tärning torr)
Vispgrädde (laktosfri)
Salt och malen vitpeppar
Margarin (laktosfri)
Maizena redning (ljus)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en ugnsform
.
3. Hacka purjolöken grovt (stjälken)
4. Tunnskiva tomaterna.
6. Krama ur torskfilerna från vatten,
--- fördela filerna i formen och krydda.
7. Fördela purjolöken över filerna.
8. Fördela tomatskivorna i formen.
9. Smula buljongtärningar jämt i formen.
10. Strö lite Maizena (ljus) jämt i formen.
11. Häll på vispgrädden.
12. Grädda mitt i ugnen tills fisken är klar
---- ca 25 min.
Serveras med kokt potatis.