Pannbiff med lök på mitt vis
       
Gluten o laktosfritt alternativ finns


Pannbiff med lök en riktig klassiker
Gluten o laktosfritt alt. finns med i receptet

 

Ingredienser 4-5 per.

Gör så här

 

400 g
300 g
4 st.
1 st.
3 st.
1 dl
1/2 dl
1/2 dl
1 dl
1 st.
1 msk
2 dl
1 msk

Nötfärs
Blandfärs
Gul lök
Röd lök
Kokta potatisar
Vispgrädde (alt. laktosfri)
Mjölk (alt. laktosfri)
Vatten
Ägg
Ströbröd (alt. glutenfritt)
Kalvfond (finns att köpa)
Vispgrädde till sås (alt. laktosfri)
Kalvfond till såsen
Potatis
Salt och vitpeppar
Soja
Smör
Socker
Maizena redning (brun)
(alternativt glutenfritt mjöl)
Saltgurka eller smörgåsgurka
Lingonsylt
1. Hacka en röd och en gul lök.
2. Blanda löken och bryn i smör.
3. Mosa potatisarna med en gaffel.
4. Blanda kokta potatisarna, löken, ägget, vispgrädden,
--- mjölken och vattnet i en bunke.
5. Låt svälla i 5-7 min.
5. Lägg i köttfärsen
i bunken och 1 msk fond och salt o
---peppar, blanda väl till en jämn smet.

6. Provstek en liten bit av smeten för att testa kryddningen.
7. Forma smeten till 4-5 pannbiffar.
8. Stek pannbiffarna i smör på låg värme ca 4-5 min
---på varje sida.
9. Skala och skiva resten av löken, bryn på löken pudra
---på lite socker mot slutet.
10. Lägg löken på pannbiffarna.
11. Slå i vispgrädden till såsen i stekpannan, smaksätt
---- med en msk kalvfond och lite soja, red av med lite
---- maizena (brun)

---- Serveras med kokt potatis, gurka och lingonsylt.