Raggmunk med fläsk och rårörd lingonsylt
           Finns även med ett gluten och laktosfritt alternativ


Raggmunk tycker många är väldigt gott,
men de allra flesta drar sig för att laga
raggmunk själva i tron att det lite krångligt
vilket så inte är fallet.

 

 

Ingredienser 4-6 per.

Gör så här

 

1 kg
2 1/2 dl
5 dl
2 st.
800 gr
1 1/2 tsk


 

Fast potatis
Vetemjöl (alt. glutenfritt mjöl)
Mjölk      (alt. laktosfri mjölk)
Ägg
Rimmat fläsk
Salt
Smör
Rårörda lingon
 
1. Vispa ihop mjölet, saltet och 2 dl mjölk i en bunke.
2. Vispa ner resten av mjölken och äggen till en  jämn smet.
3. Skala potatisen, riv potatisen grovt ner i smeten.
4. Stek fläsket i smör och håll det varmt.
5. Slå flottet efter fläsket ner i smeten.

6. Dags att steka raggmunken på medelvärme i smör
-- beräkna ca 0,5 dl smet till en raggmunk , platta till alla i
-- stekpannan , stek tills raggmunkarna är gyllenbruna.
7. Raggmunkarna serveras med fläsket och lingonsylten.
-- ICA s egna rårörda lingonsylt är att rekommendera till
-- ett bra pris.
---