Honungsmarinerade revbensspjäll på mitt vis


Marinerade revbensspjäll är riktigt gott
Rätt lagat så smälter köttet i munnen.

 

Ingredienser 4 per.

Gör så här

 

1 kg
2 dl
4 st.
4 st.
1 st.
2 st.
3 dl


 

Tjocka revbensspjäll
Kaj P marinad honey
Morötter
Lök halvor
Apelsin
Köttbuljongtärningar
Vispgrädde
Soja
Maizena redning (brun)
Vatten
Salt och peppar
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela revbensspjällen efter skårorna.
3. Lägg revbensspjällen, två lök halvor och två morötter
--  i en kastrull, fyll på vatten så det väl  täcker köttet.
4. Koka upp, tillsätt köttbuljongen, låt puttra i 30 min.
5. Ta ur spjällen, spar buljongen
.
6. Smöra en form.
7. Pensla revbenen med Kaj P marinaden och lite peppar.
8. Lägg i kvarvarande morötter och lök halvor i formen
--  och därefter revbensspjällen.
9. Sätt in mitt i ugnen, ta ut och ös med buljongen ett par
--  gånger när revbenen börjar få lite färg.
10.
Pressa apelsinen över spjällen mot slutet.
11. Spjällen är klara när dom börjar släppa från benen.
12. Häll buljongen från formen i en kastrull, slå på
 
---  vispgrädde och ev. lite soja för få mer färg,
---  red såsen med maizena brun, krydda om så behövs.
13. Om man vill kan man hoppa över såsen och istället
---- köpa Jensens rödvinssås.
      Serveras med friterade skivad potatis eller ugnspotatis
      och valfri sallad.