Oxrulader på mitt vis
          
Oxruladerna kan även lagas laktosfritt


Oxrulader så gott
 

 

Ingredienser för 4 personer

Gör så här

 

600-800 g
200 g
2 st.
1 st.
1 dl
2 msk
1 st.
1 msk

Lövbiff
Rimmat skivat fläsk
Saltgurkor
Köttbuljong tärning eller fond
Vispgrädde (laktosfri)
Tomatpure
Morot
soja
Salt och malen vitpeppar
Margarin (laktosfri)
Maizena redning (ljus)
Tandpetare
1. Stek fläsket.
2. Skär salt gurkorna i stavar.
3. Krydda lövbiffen.

4. Rulla in fläskskiva, gurkstav och senap
--- i varje lövbiff sätt ihop med tandpetare.
5. Bryn ruladerna i en stekpanna.
6. Lägg över ruladerna i en gryta, slå över
--- vätskan från stekpannan i grytan.
7. Lägg i moroten och tomatpuren.
9. Fyll på med vatten så att det täcker
--- lövbiffen och lite till, koka upp.
10. Tillsätt buljongen och låt puttra ca 40 min.
11. Ta ur ruladerna, ta bort moroten.
12. Tillsätt lite soja, rör i vispgrädden.
12. Red såsen med maizena (brun)
13. Smaka av såsen, ev. tillsättes mera buljong.
14. Flytta ruladerna till grytan med såsen.
      Serveras med kokt potatis eller potatismos
      och grönsaker.