B-O.s inlagda strömming (ättiksströmming)


Inlagd strömming är en svensk klassiker
Stek och lägg i ättikslag, låt vila ett dygn.

 

Ingredienser

Gör så här

 

500 g




1 stor


5 dl
3 dl
1,5 dl
4 st.
8 st.
1 msk
2 st.


 

Strömmingsfile
Smör till stekning
Rågmjöl till panering
Dill och persilja
Salt, efter smak
Röd lök skivad

Till ättikslag
Vatten
Socker
Ättika 12%
Vitpepparkorn
Kryddpepparkorn
Salt
Lagerblad
1. Ättikslag
--
Koka upp alltsammans och låt svalna.
2.
Strömming
-- Panera strömmingarna i rågmjöl.
-- Salta insidorna sparsamt
-- Fyll dem med hackad persilja och dill
.
-- Lägg ihop som flundror och stek i smör.
-- Lägg i de stekta strömmingarna och
-- den skivade röd löken i ättikslagen
-- och låt stå svalt ett dygn innan servering.