Wienerschnitzel (falsk variant)


Wienerschnitzel på innanlår från gris, mycket billigare än kalv men ack så gott.
 

 

Ingredienser 4 per.

Gör så här

 

600 gram
3 st.
1 burk
1 st.




 

Skinkschnitzel från innanlår
Ägg
Ansjovis
Citron
Smör
Ströbröd
Vetemjöl
Peppar
Salt
Kapris
Gröna ärtor
Färska championer
Sås
1. Banka ut schnitzlarna tunna.
2. Gnid in lite salt och peppar.
3. Vispa äggen hårt.
4. Vänd schnitzlarna först i vetemjöl sedan ägg och sist
--- i ströbröd
5. Stek schnitzlarna på medelvärme i smör till dom blir
--- lätt gyllenbruna.

6. Lägg på en citronskiva ett par ansjovis filer på varje
--- schnitzel.
--- Serveras med ugns potatis eller någon form av friterad
--- potatis
--- Lämpliga såser är rödvinsås eller bearnisesås.
--- Andra tillbehör smörstekta färska championer,
--- gröna ärtor, kapris och grönsallad.